A kertépítést szakszerű, hozzáértéssel végezzük!

Hiszen nincs is annál rosszabb ha már a meglévő kerttervünk alapján a nem megfelelően megvalósított és elkészült kertünkben a frissen telepített növények elszáradnak, a térkő megsüllyed, a fű hiányosan, gyomosan kel ki és ezeket utána ki kell javítani az anyagokat újra meg kel venni.

A személyes találkozásunk után, a kertépítést megelőzően vállalkozásunk készít önnek egy tételes árajánlatot az elvégzendő munkákra.  Vázlatszerű kerttervet, növénykiültetési tervet, melyet a közös tervezésünk és az önök igényei alapján készítünk el. Ezután a kivitelezés gyors és egyszerű lesz.

Látványtervet (3D), Kertépítészeti engedélyezési tervet külön díjazás ellenében vállalunk, de ez kisebb családi magánkertek esetében nem mindig szükséges illetve kifizetődő.

Kertépítés menete

– Terepmunkálatok elvégzése, melynek során mindenekelőtt a nem kívánt növényzet kivágásra, a földben lévő kavicsok, építési törmelékek eltávolításra kerülnek, majd e különféle hulladékok elszállítása után következhet a végleges terepszintek kialakítása és a tápanyagban gazdag termőföld megfelelő vastagságban történő elterítése.

– A tereprendezési folyamatot a térburkolatok (kocsibejáró, járda, szalonnasütő, napozóterasz, kerti tipegők) meghatározása, kialakítása követi.

– A következő munkafázis az öntözőrendszer telepítése, melynek során ügyelni kell arra, hogy a teljes zöldfelület maradéktalanul és kézi beavatkozás nélkül öntözve legyen.

– A kerti világítás kiépítése az öntözőrendszer telepítésével összehangoltan történik, így az elektromos kábelek, valamint az öntöző elemei ugyanabba az árokban is elhelyezhetők, ezzel is segítve a földben húzódó vezeték-hálózat évekkel későbbi átláthatóságát.

 

– Szinteltéréseknél a kertépítés elengedhetetlen része a támfalak építése, melyek egyaránt készülhetnek növényből, fából, kőből, vagy speciális beton támfalelemekből.

 

– Sziklakert építése a különböző méretű sziklák összerendezéséből, közeik földdel való kitöltéséből és a sziklakerti növények beültetéséből áll.

 

– A kerti tó vagy fürdőtó építése többféle módón (előre gyártott elemekből vagy ún. tófólia fektetésével) történhet.

 

– Növényültetéskor a számukra ideális helyre kerülnek a növények.

 

– Az ültetés után következhet a gyepfelületek kialakítása fűmagvetéssel, vagy gyepszőnyeg fektetéssel.